CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 3, 2010

KOLEKSI TUDUNG-TUDUNG TERKINI

Sunday, January 24, 2010

VIRGIN COCONUT OIL PURE (MINYAK KELAPA DARA ASLI) - BIOASLI - Kota Samarahan - Kesihatan - Kecantikan - sabah

VIRGIN COCONUT OIL PURE (MINYAK KELAPA DARA ASLI) - BIOASLI - Kota Samarahan - Kesihatan - Kecantikan - sabah

JUS HERBA SESUAI PENYAKIT GOUT - BIOASLI - Bukit Tinggi - Kesihatan - Kecantikan - kelantan

JUS HERBA SESUAI PENYAKIT GOUT - BIOASLI - Bukit Tinggi - Kesihatan - Kecantikan - kelantan

Virgin Coconut Oil Hair Tonic (women) HUGO


Virgin Coconut Oil Hair Tonic (women) HUGO
CODE: T-HUGO Size = 100ml RM35.00
KKM NOTIFICATION NO.NOT:080100470K

TONIK RAMBUT KELAPA DARA WANITA HUGO

Diperkaya dengan minyak kelapa dara bagi membantu memelihara kesegaran kulit kepala serta menjadikan rambut subur, sihat, lebat dan bersinar.

KANDUNGAN:
Mineral Oil, VCO, Fragrance, Green Cos


KELEBIHAN TONIK RAMBUT KELAPA DARA WANITA HUGO

· Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada kulit kepala.
· Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala dan mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya menghalang kulat kelemumur dari membiak serta rambut
menjadi subur dan bertambah hitam.
· Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya.
· Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet matahari.
· Menyuburkan kulit kepala dan rambut dari gugur.
· Memberi keharuman aroma Hugo yang mempesona.

MEN - VCO HAIR TONICVirgin Coconut Oil Hair
Tonic (men) POLO
Code: T-POLO Size = 100ml RM35.00
KKM NOTIFICATION NO. NOT080100469K

Ingredients
Mineral oil, VCO, Fragrance, Green Cos
Instruction
Use it everyday
apply and massage gently to your hair
when necessary

Indication
Enriched with the coconut oil virgin to maintain scalp freshness and make fertile , healthy, heavy and shone hair

Virgin Coconut Oil LotionISI KANDUNGAN: 120 mg

LOSYEN TANGAN DAN BADAN MINYAK KELAPA DARA
~untuk ANDA dan SEISI KELUARGA~
KANDUNGAN:
Minyak Kelapa Dara, Aqua, Asid Stearik, Gliserin, Trietanolamin, Beeswax
Asam Lemak Antiseptik, Cethyl Alcohol, Parfum, Lanolin, Parafin Wax, Propil Paraben, Metil Paraben
EDTA, BHT & Minyak Zaitun

CARA PENGGUNAAN

Sapukan losyen pada seluruh kulit tangan dan badan pada waktu pagi dan petang

Natural Soap Minyak Kelapa DaraVirgin Coconut Oil Soap
CODE: SVCO Size = 80GM RM25.00

Ingredients
Virgin Coconut Oil, Natrium Hydroxside, Natrium Carbonate, Natrium Chloride, Glycerin , Perfume, Stearic Acid, Butyl Hydroxyl Toluen
Instruction
Use Virgin coconut
Oil Natural Soap during a bath

Indication
Suitable for skin tenderness, rejuvenation and regain youthful appearance
and freshen

VIRGIN COCONUT OIL PURE 500ML


Virgin Coconut Oil Pure
Code: VCOA
Size = 500ml RM80.00

Ingredients : 100% Virgin Coconut Oil


Instruction DOSAGE :
Adult :Take 1 spoon twice daily
Children : Take 1/2 spoon, twice daily

Indication
Suitable to drink, applied to skin, can make brilliantine or can be used during husband and wife relationship by applying it to the whole body
Minyak kelapa dara bermaksud, minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa cukup matang melalui proses khas dengan tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat di dalam buah kelapa tersebut

MINYAK KELAPA DARA ASLI (PURE) –VCOP
Diproses secara semulajadi tanpa haba dan kimia lain. Terdapat sekurang-kurangnya 9 jenis asid lemak (Medium Chain Fatty Acids) iaitu asid caproic, caprylic, capric, lauric, myristic, stearic, oleic dan linoleic. Kajian sains menunjukkan ianya amat berguna untuk kesihatan manusia sama ada bayi, kanak-kanak, dewasa warga tua lelaki atau wanita. Sesuai diminum, disapu pada kulit seluruh badan, boleh dijadikan minyak rambut atau boleh digunakan semasa bersama hubungan suami isteri dengan melumurkannya ke seluruh badan.

Jus Herba Kelapa DaraJus Herba Kelapa Dara :GOUT
CODE : GOUT Saiz = 500ml RM70.00

Ingredients
Aqua, Cocos Nucifera, Vitis Vinifera, Orthosiphon Stamineus, Solanum Tuberrosum, Cinnamomum Zeylanicum, P. Dactylifera, Habbatus Sauda, Herba terpilih, dan Kondisioner makanan yang dibenarkan.
Instruction
Minum 2 sudu makan, 2 kali sehari

Indication
Merawat sistem metabolisma
Memperbaiki sistem perkumuhanJUS HERBA & GOUT


Penyakit gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi, atau akibat berlebihan asid urik di dalam badan. Keadaan ini adalah disebabkan oleh metabolisma tubuh sesaorang yang tidak normal. Mereka yang mengalami gout ini biasanya adalah mereka yang menghasilkan terlalu banyak urik asid atau mereka yang menghadapi kesukaran mengeluarkan asid urik dari tubuh mereka. Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Badan kita yang sihat lumrahnya membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Namun bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dapat dibuang dan berkumpul di dalam sendi.
Gout adalah suatu penyakit yang boleh sembuh tetapi anda harus mengambil langkah-langkah untuk mengatasinya. Satu hakikat, bahawa kita wajib akur dengan janji dari Rasulullah saw yang mengatakan :
“ Berubatlah, maka sesungguhnya Allah tidak meletakkan penyakit kecuali Allah menyediakan baginya ubat, kecuali satu penyakit, iaitu tua.”
Hadith riwayat Abu Daud.


Sesungguhnya sebahagian manusia generasi silam telah menemukan penawarnya, bersumber dari alam, kurniaan Yang Maha Pencipta. Namun khazanah yang begitu berharga telah sekian lama terabai, ditinggalkan, padahal ia telah memberi manfaat yang tidak terhingga untuk sekian lama kepada manusia, khususnya bagi mengatasi masalah gout.
Jus Herba Bio-asli adalah rumusan dari herba terpilih, warisan zaman berzaman, generasi yang mementingkan kesihatan. Gabungan herba terbaiknya bertindak sebagai perencat oksidase xantina yang mengurangkan penghasilan asid urik, menghasilkan bahan antosianida, yang berperanan menjadi bahan anti radang, selain berfungsi meningkatkan tahap metabolism, serta melancarkan sistem perkumuhan. Tubuh tidak akan menghasilkan terlalu banyak asid urik, dan tubuh mudah dapat pula menyingkirkan asid urik yang berlebihan di dalam badan atau tubuh tidak mengalami kesukaran untuk mengeluarkan asid urik dari tubuh mereka.
Jus Herba Bio-asli bukanlah ubat penahan sakit jika diambil diwaktu-waktu berlaku serangan yang menyakitkan. Ia adalah rumusan herba yang merawat kepada asas punca penyakit, sekaligus memulihkannya. Dengan yang demikian anda tidak perlu bimbang akan serangan ulangan gout yang menghantui anda sekian lama. Malah anda akan sampai kepada tahap tidak perlu lagi berpantang dalam pemakanan.
MINYAK DARA HABATUS SAUDA

Minyak Dara Habbatus Sauda
CODE : SAUDA Saiz =60ml RM50.00

Ingredients

100% Minyak Habbatus Sauda
Instruction
Minum 1/2 sudu teh pagi & petang


Indication

Mencantikan kulit
Memperbaiki sistem kekebalan tubuh

HABBATUS SAUDA’
(BIJIRIN HITAM)
(BLACK SEED)
Habbatul barakah ~ The seed of blessing
Hadith Sahih berkenaan Habbatus Sauda
Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda:
“Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu? Baginda menjawab, “Al-Sam itu ialah maut”
Riwayat Imam Bukhari.

Daripada Buraidah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:
“Pada Habbatus Sauda’ terdapat ubat segala penyakit kecuali mati”.
Riwayat Abu Nu’aim dalam kitab Al-Tibb dalam himpunan hadith-hadith sahih no. 1819.

Daripada Abu Hurairah, beliau pernah mendengar Rasulullah saw bersabda:
“Pada Habbatus Sauda’ terdapat ubat bagi segala jenis penyakit kecuali Al-Sam yakni maut”.
Riwayat Bukhari (10:118-119) ; Muslim (7:25) ; Ibnu Majah (2:342) ; Tarmizi (2:3 pada edisi BulaQ) ; dan Ahmad (2:241) menerusi riwayat Sufyan bin ‘Uyainah daripada Al-Zuhri dan Abu Salamah.PENGENALAN
Nigella Sativa, pohon yang darinya dihasilkan minyak Habbatus Sauda adalah sejenis tumbuhan yang berbunga secara tahunan. Asalnya tumbuh meliar di negara-negara sekitar Mediterranean dan negara-negara tenggara Asia. Kemudian ia ditanam secara meluas di Afrika utara terutama Mesir, di selatan Eropah di Syria dan sedikit di Asia Tengah seperti Iran dan India, . Tumbuh dengan ketinggian sekitar 20 hingga 50 sentimeter dan berdaun halus dengan kedudukan daun bertentangan. Batangnya berwarna hijau, bulat, berbulu dengan ukuran garis lintang sekitar 2 hingga 5 milimeter, sementara jarak diantara dahan adalah sekitar 2 hingga 5 sentimeter. Dahan bercabang di atas. Berbunga lembut di hujung dahan, selalunya berwarna biru muda dan putih, berukuran garis lintang sekitar 3 sentimeter, jumlah kelopak diantara 5 hingga 10 helai. Tangkai bunga agak panjang dan ia semakin panjang apabila buahnya semakin matang. Berbuah agak besar jenis ‘inflated capsule’ terdiri dari 3 hingga 7 pangsa yang mengandungi sejumlah biji. Bijinya berbentuk segi tiga, berwarna hitam, berbau ‘pungent’ yang agak kuat, mengandungi nisbah minyak yang agak banyak. Bijinya digunakan sebagai rempah dan juga berbagai kegunaan lain dan terakhir paling popular digunakan untuk menghasilkan minyak Habbatus Sauda’. Ia mempunyai rasa ‘pungent bitter’.
Biji Nigella sativa dikenali dengan berbagai nama seperti Habbah elbarakah (Arab), Kalounji, Mungal realael (Hindi), Kezah (Hebrew), Charnushka (Russia), Corek otu siyah (Turki), Siyah daneh (Parsi), Zwiebelsame,Nadella, Schwarzkumm (German), Neidonkuka (Finland), Mustkoomen (Estonia), Karijnigi (Kanada), Czarnuszka siewna (Poland), Nigella (Itali), Graine atau Wagella Cultiree, Cheveuxdevenus, Negelle (Perancis), Svartkummin (Sweden), Niguilla, Pesionara (Sepanyol), Svartkarve (Norway) Juga dikenali sebagai Fennel flower, Black caraway, Nutmeg flower atau Roman coriander (Inggeris). Biasa juga biji buahnya dipanggil sebagai Black cumin, Nigella atau Black seed. Dikalangan orang Mesir dan Syam ia dikenali sebagai Al-Habbatul Barakah, dan bagi Telegu dipannggil Nellajilakaira, Punjabi dipanggil Kalongi, Malayalam dipanggil Karunjiragam, Singhalese dipanggil Kaluduru, Marathi dipanggil Kalonji, Tamin dipanggil Karunjiragam. Di Yaman dan Iran dikenali dengan nama Al-Syuniz, manakala di Algeria dipanggil Sanuj sementara di Moroko dipanggil dengan nama Basdas.

SEJARAH BLACK SEED
Dilapurkan bahawa Nigella sativa (black seed) telah di temui di dalam makam Tutankhamen. Penemuan ini telah memberikan gambaran bahwa ia (Nigella sativa) mengambil tempat yang sangat penting dalam kehidupan orang-orang Mesir purba. Sungguhpun kegunaan sebenar Nigella sativa dalam masyarakat Mesir tidak diketahui secara tepat, namun dengan penemuan tersebut kita memaklumi bahawa sesuatu tidak akan dimuatserta kedalam makam diraja jika ia bukan sesuatu yang terpilih dan dipercayaai serta diyakini oleh mereka sebagai sangat berguna dan membantu raja mereka selepas mati.
Dalam sistem Perubatan Greco-Arab/Unani-Tibb yang berasal dari Hippocrates, menganggap black seed sebagai sumber pemulihan dalam gangguan pencernaan dan juga hati. Juga dianggap sebagai perangsang dalam berbagai keadaan tubuh.
Adalah fakta yang tidak benar jika dikatakan bahawa orang Arab mempelajari kegunaannya daripada orang-orang Greeks, kerana sebelum perkembangan Islam di Timur Tengah, tiada terdapat sebarang keterangan dan catitan tentang penggunaannya. Kegunaannya dalam perubatan hanya dicetuskan selepas kebangkitan Islam bermula dari apa yang telah diucapkan oleh Rasulullah saw berbunyi:-
“Sesunguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuhkan segala penyakit kecuali Al-Sam”.
Hadith riwayat Imam Bukhari
“Pada Habbatus Sauda’ terdapat ubat segala penyakit kecuali mati”.
Hadith daripada Buraidah.

Wednesday, January 20, 2010

MINYAK KELAPA DARA (VIRGIN COCONUT OIL) BIOASLI - Labuan - Kesihatan - Kecantikan - sarawak

MINYAK KELAPA DARA (VIRGIN COCONUT OIL) BIOASLI - Labuan - Kesihatan - Kecantikan - sarawak

Saturday, January 16, 2010

BIOASLI MINYAK KELAPA DARA BERTARAF WORLD - Kuala Pilah - Health - Beauty - KEDAH

BIOASLI MINYAK KELAPA DARA BERTARAF WORLD - Kuala Pilah - Health - Beauty - KEDAH

MINYAK KELAPA DARA - BIOASLI PRODUK BERTARAF WORLD - Kota Bahru - Kesihatan - Kecantikan - TERENGGANU

MINYAK KELAPA DARA - BIOASLI PRODUK BERTARAF WORLD - Kota Bahru - Kesihatan - Kecantikan - TERENGGANU

Thursday, January 14, 2010

BLACK SOAPProduk Baru : Black Soap Minyak Kelapa Dara

Berat : 80mg

Kandungan :

Minyak Kelapa Dara, Natrium Karbonat, Caustic Soda
Gliserin, Parfum, Asid Stearik, Talcum Poweder, Activated Coco Carbon

Cara penggunaan : Gunakan sabun ketika mandi


HARGA : RM25.00

SABUN HITAM MINYAK KELAPA DARA.
Dirumus khas dari minyak kelapa dara dan bahan aktif tempurung kelapa, memberikan khasiat dan kegunaan tambahan bagi tujuan membersih serta merawat kulit. Menghindar kulit dari cemaran bahan yang boleh menjadikan kulit kusam, berisiko terhadap jangkitan, dan membangkitkan sinar seri cahaya kulit.
Secara khusus bahan aktif tempurung kelapa sangat berkesan sebagai agen penyerap, atau ‘adsorbent’. ‘Adsorption’ adalah proses pengumpulan bahan yang di panggil ‘dissolved organic compounds’ (DOC), dikeluarkan dari air cucian mana-mana bahagian tubuh badan manusia, semasa pembersihannya, terutama yang lumrah asalnya terdapat terapung diudara, kemudian terikat pada permukaan ‘adsorbent’ melalui tarikan kimia ataupun tarikan fizikal.
Keupayaan ini adalah disebabkan tempurung kelapa yang diaktifkan mempunyai terlalu banyak liang atau rongga, yang dipanggil ‘micropores’ liang atau rongga yang bersaiz kecil sehingga 40 angstroms, selain mempunyai luas permukaan dalaman yang besar (a large internal surface area), bagi membolehkan bahan cemaran ditarik dan melekap padanya. Kaedah ini menjadikan ia sangat berkesan bagi proses pembersihan. Disamping itu sifat fizikal bahan aktif tempurung tersebut juga sangat berkesan sebagai pelulur yang dapat membantu menanggalkan lapisan luar kulit.
Sementara minyak kelapa dara, yang menjadi antara bahan sabun hitam minyak kelapa dara, berfungsi membantu mengekalkan kimia kulit, bagi mengekalkan kesegaran semulajadi kulit, selain menjadi perisai kepada sebarang unsur punca jangkitan kulit. Minyak kelapa dara juga berfungsi sebagai bekalan tenaga segera bagi kulit, membantu mempercepat pertumbuhan sel-sel baru kulit, menjadikan kulit lebih anjal, dan kelihatan lebih bertenaga. Sabun hitam minyak kelapa dara amat sesuai bagi kegunaan seisi keluarga, terutama mereka yang mementingkan kebersihan dan kesihatan, lebih-lebih lagi bagi yang ingin mengekalkan kecantikan.

TAHUKAH ANDA?
Sabun yang banyak di pasaran yang disebut sebagai sabun, sebenarnya adalah detergent, iaitu bahan asli yang di pakai adalah Sodium Lauryl Sulfate ( SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES) merupakan bahan asas pembuatan detergent , SLS berfungsi sebagai surfactant ( surface active agent) atau agen pembersih. Kerana bersifat pembersih, maka lemak - lemak yang berfungsi untuk melindungi kulit juga ikut larut, sehingga kulit menjadi kering dan akan mengakibatkan iritasi.
Sabun mandi komersial pada umumnya mengandungi banyak bahan-bahan kimia seperti kandungan petroleum, synthetic chemical, dan petrochemical (chemicals harmful) yang dapat merosakkan kulit.

FAKTA TENTANG SABUN KELAPA DARA
Kandungan bahan-bahan yang terdapat dalam Sabun Kelapa Dara adalah ramuan asli khazanah alam yang diperkaya dengan minyak kelapa dara bagi membantu memelihara kesegaran badan serta menjadikan kulit lebih licin, halus serta bersih secara semulajadi. Setiap kandungan bahan-bahan mempunyai fungsi seperti:

Asam Stearat / Stearic AcidDipakai untuk membuat sabun natural (optional) dan sabun transparan, fungsinya adalah untuk mengeraskan sabun dan menstabilkan busa.
GlycerinAdalah produk samping dari reaksi hidrolisis antara minyak nabati dengan air untuk menghasilkan asam lemak. Glycerin merupakan humektan sehingga dapat berfungsi sebagai pelembap pada kulit. Glycerin berbentuk cairan jernih, tidak berbau dan memiliki rasa manis.

KAMAR SUTERA - LOSYEN POWER 3LINES

Produk : Kamar Sutera @ Losyen Power 3 Lines
ISI KANDUNGAN: 40mg

KOD : L3L
HARGA : RM50.00
UNTUK KEGUNAAN PARA SUAMI
DETAIL KLIK SINI

LOSYEN KAMA SUTERA (LKS)Kamar Sutera Lotion
CODE : LKS Saiz = 40ml RM50.00
KKM NOTIFIKASI NO. NOT : 081001640K

Ingredients
VCO, acrylates, fragrance, glicerine, oak galls,piper betle,mineral oils,ficus detolidea,methylisothiazelinone, cinnamomum eylanicum
Instruction
Apply and massage extremely
when necessary

Indication

Use to moisten, soften,
smoothen and freshen
UNTUK KEGUNAAN PARA ISTERI
Digunakan pada bahagian intim isteri..
Lain-lain kegunaan

Menghilangkan kedut

Anda boleh juga menggunakan losyen kamar sutera ini di mana-mana bahagian pada anggota badan untuk menegangkan kulit dan menghilangkan kedut seperti di bahagian dahi muka, bawah kelopak mata, siku dan belakang jari.


Menegangkan kulit

Losyek kamar sutera ini juga boleh digunakan sebagai penegang payu dara, caranya sapukan rata pada bahagian berkenaan dan biarkan sehingga kering(tidak merbahaya jika termakan).
Untuk keterangan lebih lanjut boleh klik sini http://www.bio-asli.com/3kama/kama.asp

MINYAK KELAPA DARA BIO ASLI

MINYAK KELAPA DARA BIO ASLI

Wednesday, January 13, 2010

MINYAK KELAPA DARA - Alor Setar - Kesihatan - Kecantikan - perlis

MINYAK KELAPA DARA - Alor Setar - Kesihatan - Kecantikan - perlis

JUS MAS MADU - BIOASLI - Kuala Terengganu - Kesihatan - Kecantikan - Kelantan

JUS MAS MADU - BIOASLI - Kuala Terengganu - Kesihatan - Kecantikan - Kelantan

KOPI KELAPA DARA


KOPI KELAPA DARA

Virgin Coconut Oil Coffee
CODE: KKD (for men & women)
Size = 15 gm x 8 sachets RM50.00

Kopi Kelapa Dara adalah minuman berkhasiat yang dirumus khas dengan gabungan beberapa herba hebat yang kaya dengan khasiat dan tenaga. Ianya membantu melancarkan peredaran darah dan meningkatkan stamina. Dengan rasa hebat aroma kopi Arabica, tanpa kesan sampingan kopi biasa, pastinya akan menceriakan hidup anda.
RAMUAN :Kopi segera, krimer kelapa, gula, coffee flavour powder, Horny Goat Weed, Tribulus Terrestris, Saw Palmetto, American Ginseng, Ginkgo Biloba.
Berat bersih : 15 g / peket
Kandungan : 8 peket / kotak

Cara Penggunaan :
Dicairkan menggunakan air panas di dalam cawan, 1 peket untuk sehari.
Sesuai untuk minuman lelaki dan wanita (DEWASA).

JUS HERBA MAS MADU


Baru-Jus Herba Mas Madu
Khasiat Herba & Tenaga Segera !!!
Saiz 180ml x 6 botl/kotak
Harga : RM60.00
Kandungan : Herba Mas Cotek + Misai Kucing + Habbatus Sauda + Rozal + Madu Asli

Kajian menunjukkan bahawa mas cotek mengandungi lima bahan aktif yang sangat diperlukan oleh sistem tubuh badan manusia iaitu :-
1-Flavonoid
Bahan-bahan ini disahkan berkemampuan membantu
2. Tannis
Membantu menguatkan daya ingatan.
Memperbaiki daya tumpuan minda.
3. Triterpenoids
Mengawal Nitrit Oksida dan peredaran darah.
Mengawal pengoksidanan LDL (kolestrol jahat)
Mengurangkan tekanan darah tinggi.
4. Proanthocyannis
Melancarkan keberkesanan Vitamin C didalam rangkaian Anti-Oksida
5-Phenols


Kelebihan dan Penyakit-sila klik

Herba -Misai Kucing : Orthosiphon stamineus, Benth/ Orthosiphon aristatus
Kehebatan penyembuhan pokok misai kucing ini adalah lantaran kandungan kimianya yang hebat seperti cirsimaritin, myoinositol, orthosiphon, pillion, rhamnasin, bmlt oioioldsalvigenin, kerotin, kerotinoid, minyak pati, flavanoid, glukosid, glikoprotein, saponin dan terpenoid. Kajian mendapati ianya mampu :-
Membuang dan mencuci darah dari toksid yang berlebihan.
Membantu tubuh mengeluarkan bendalir berlebihan terutamanya dari sendi.
Mengandungi kandungan kalium yang mencukupi untuk menggantikan kehilangan kalium dari badan semasa pembuangan air kencing.
Merawat penyakit lain seperti kencing manis, gout, athriris, reumatik dan penyakit batu karang, selain dapat mencegah pembentukan batu karang dan jangkitan saluran kencing, arteriosclerosis (capillary dan masalah peredaran darah).
Mengurangkan kadar kolesterol darah, menurunkan tekanan darah tinggi dan melegakan kekejangan smooth muscle pada dinding organ dalaman disamping sifat antiseptiknya.

Kelebihan dan Penyakit-sila klik

MADU
Kelebihan Madu :-
Ia mudah dan cepat diassimilasikan oleh badan.
Ia dapat membantu memulihkan tenaga anda yang keletihan dengan cepat.
Ia mengandungi semua jenis gula yang mudah dan serasi dikendalikan oleh buah pinggang.
Ia mempunyai kesan ‘laxative’ yang tabie (melawaskan pembuangan air besar)
Ia juga menenangkan badan dan akal fikiran.

HABBATUS SAUDA’
(Habbatul barakah ~ The seed of blessing)
LEBIH 100 BAHAN AKTIF TERKANDUNG DALAM HABBATUS SAUDA
Menurut kajian yang dijalankan di the Munich Institute for Researched on Newer Therapeutic Methods (Munchner Institut zur Erforschung neuer Therapieverfahren) dengan menggunakan kaedah analisa termoden mendapati bahawa habbatus sauda’ mengandungi lebih daripada 100 jenis kandungan bahan aktif yang sangat membantu kesihatan dan ia menunjukkan kehebatan kesan klinikal jauh mengatasi herba lain sebagai supplemen pemakanan. Namun dengan kepesatan perkembangan sains mutakhir ini, ada kemungkinan satu atau lebih bahan aktifnya digabungkan dengan preskripsi farmasi untuk tujuan dan dalam keadaan tertentu. Begitu juga dengan ekstrak habbatus sauda’ ini, berkemungkinan dapat di adun secara kimia demi untuk menjadikannya lebih berkesan dalam pengubatan

Kelebihan dan Penyakit-sila klikProduk : Teh Herba Stevia + Mas Cotek + Misai Kucing ( THSMM)


Mas Cotek + MIsai Kucing
+ Stevia Herbal Tea
Code : THSMM
Size = 2gm x 30 sachets RM40.00

Ingredients
Ficus Deltoidea, Orthosiphon stamineus, Stevia rebaudiana

Instruction
Mix with hot water, 1 sachet per day
Indication

Use to freshen
MAS COTEK (FICUS DELTOIDE)Mengandungi bahan aktif yang sangat penting untuk sistem tubuh seperti :
1-Flavonoid
Bahan-bahan ini disahkan berkemampuan membantu
Membantu menguatkan daya ingatan.
Memperbaiki daya tumpuan minda.
Mmengawal Nitrit Oksida dan peredaran darah.
Mengawal pengoksidanan LDL (kolestrol jahat) dan mengurangkan tekanan darah tinggi.
Melancarkan keberkesanan Vitamin C didalam rangkaian Anti-Oksida
2-Tannins
3-Triterpenoids
4-Proanthocyanins
5-PhenolsBerfungsi untuk :Mengurangkan keletihan
Memperbaiki peredaran darah
Mengeluarkan toksin badan
Memecah lemak & membuang kolesterol dalam darah
Memperbaiki daya fokus dan ingatan
Kencing manis
Darah tinggi
Lemah jantung
Sakit pinggang
Meningkatkan keinginan seks suami & isteri
Menguatkan otot kelamin tuan & puan


STEVIA REBAUDIANAMengandungi bahan aktif berkhasiat steviosidBerfungsi untuk :Pemanis tanpa klori
Menurunkan tekanan darah
Kencing manis (gula tanpa kalori)
Menurunkan berat badan
Mengurangkan keradangan


MISAI KUCING (ORTHOSIPHON STAMINEUS)


Mengandungi bahan hebat seperti :1- Cirsimaritin
2- Myoinositol
3- Orthosiphon
4- Pillion
5- Rhamnasin
6- Bmlt oioidsalvigenin
7- Kerotinoid
8- Keratin
9- Flavanoid
10- Glukosid
11- Glikoprotein
12- Terpenoid
13- SaponinBerfungsi untuk :Kencing manis
Darah tinggi
Mengelak jangkitan saluran kencing
Mengelakkan batu karang (kencing lawas)
Merangsang kesihatan prostate
Menggalak hormone testeron
Membantu menyingkirkan asid urik (gout)
Arthritis
Reumatik
Nephritis
Arteriosclerosis
Mengurangkan kadar kolestrol
Melancarkan peredaran darah
Mengurangkan penyakit kardiovaskular
Anti kanser
Sakit jantung
Merangsang sistem imunisasi

Minyak Kelapa Dara BioAsli

“Minyak kelapa dara berdiri gagah sebagai minyak yang paling menyihatkan yang boleh anda gunakan. Ia mengandungi selautan khasiat kesihatan serta khazanah penyelidikan yang benar-benar berharga. Saya sesungguhnya sangat inginkan agar anda menjadikan minyak kelapa dara sebagai sebahagian daripada pelan harian pemakanan anda”.

Friday, January 8, 2010

PRODUK SUAMI ISTERI

Lotion Power 31 BRUTAL (Husband)

(ENGLISH VERSION)

Specially formulated for husbands to last longer during intercourse.
INGREDIENT
VCO, aqua, Glycerin, novemer EC1, Virgin coconut oli, Mineral oil, neolone PE, fragrance
ADVANTAGES OF BRUTAL/FOR HUSBAND
> Husband will be stronger and last longer...xxx.
> Wives can achieve multiples climaxes.
> Invigorating.
> Smooth and long voyage...

DIRECTION
The husband is suggested to apply the BRUTAL lotion 30~60 minutes before intercourse and its effectiveness lasted up to 10 hours. Apply thoroughly at the sensitive area of the penis, especially around the lower area at the top part of the penis. May also apply to the entire length. It's best to wash it off first before intercourse.
(BAHASA MELAYU)
LOSYEN POWER 31 - BRUTAL

Dirumus khas untuk suami supaya tahan lebih lama ketika bersama isteri.
KANDUNGAN
VCO, aqua, Glycerin, novemer EC1, Virgin coconut oli, Mineral oil, neolone PE, fragrance
KELEBIHAN BILA DISAPU / UNTUK SUAMI
> Suami akan jadi lebih perkasa dan tahan lama..xxx.
> Isteri boleh mencapai puncak sehingga 3 kali.
> Menyegarkan dan menghangatkan.
> Pelayaran lancar dan jauh...

CARA PENGGUNAAN
Suami disyorkan memakai Losyen BRUTAL 30~60 minit sebelum bersama isteri dan ianya berkesan sehingga 10 jam. Sapukan ataulumur rata pada sekeliling di bahagian leher alat suami (terutama bahagian bawah/sensitive area) boleh sapukan keseluruhan. Ianya tidak terasa sejuk dan kebas. Sebaiknya basuh terlebih dahulu alam kelamin suami sebelum bersama isteri.

Lotion Power31 : BRUTAL
CODE : L31B Saiz = 30ml RM50.00
KKM NOTIFIKASI NO. NOT : 080802728K

Ingredients
VCO, aqua, Glycerin, novemer EC1, Virgin coconut oli, Mineral oil, neolone PE, fragrance
For order information kindly contact En Sharul 012-6866559

Tuesday, January 5, 2010

KHASIAT VCO UNTUK IBU MENGANDUNG & MENYUSUKAN


Kesan Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Ibu-ibu Yang Menyusukan Anak.

Lemak susu ibu mengandungi asid lemak (fatty asid) yang unik. Ia terdiri daripada 45 hingga 50 peratus 'saturated', sekitar 35 peratus 'monounsaturated', dan sekitar 15 hingga 20 peratus 'polyunsaturated'. Dari keseluruhan 'saturated fatty asid' yang dihasilkan dalam mammary gland, 18 peratus darinya adalah antimikrobial fatty asids, lauric asid dan capric asid. Antimikrobial fatty asids ini memberikan bayi yang disusukan perlindungan dari berbagai virus seperti HIV dan herpes, bakteria seperti chlamydia dan helicobater, protozoa seperti giardia lamblia.
Apabila ibu-ibu yang menyusukan anak mengambil makanan dari lemak kelapa (terutama minyak kelapa dara, kelapa parut dan santan kelapa) paras kandungan lauric asid dan capric asid akan bertambah secara ketara didalam susu. (lihat The American Journal of Clincal Nutrition, diterbitkan pada tahun 1998). Ini bererti kandungan jumlah perlindungan antimikrobial lauric asid dan capric asid dalam susu ibu berkenaan akan bertambah, yang akhirnya memberikan lebihan perlindungan kepada bayi yang disusukan.
Menurut beberapa kajian, tanpa tambahan lauric asid dari pemakanan, susu ibu masih mengandungi sekitar 3 peratus lauric asid dan 1 peratus capric asid yang dihasilkan oleh mammary gland ibu berkenaan, dan tahap kandungan lauric asid dan capric asid yang dihasilkan berbeza diantara setiap ibu yang menyusukan anak. Walau bagaimanapun apabila lauric asid diambil melalui pemakanan seperti lemak kelapa dalam kelapa parut, kandungan lauric asid di dalam susu ibu bertambah secara ketara sehingga tiga kali ganda berbanding kandungan asal, sementara kandungan capric asid bertambah hampir dua kali ganda. Keadaan ini dapat memberikan bayi yang disusukan perlindungan yang lebih dari berbagai virus virus, bakteria dan protozoa.
(Francois CA, Connor SL, Wander Rc, Connor WE. Acute effects of dietary fatty acids on the fatty acids of human milk. American Journal of Clinical Nutrition 1998;67:301-308)

Khasiat meminum minyak kelapa dara bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dan sedang mengandung.

Susu ibu secara semulajadi mengandungi komposisi fatty asid yang sangat menakjubkan. Ia terdiri dari 45-50% ‘saturated’, sekitar 35% ‘monounsaturated ’ dan 15-20% ‘polyunsaturated’. Daripada keseluruhan jumlah saturated fatty acid tersebut, sekitar 18% daripadanya adalah antimokrobial fatty acid yang terdiri dari lauric acid dan capric acid. Kedua-dua antimicrobial fatty acid tersebut memberikan bayi yang disusukan perlindungan daripada berbagai jenis virus, seperti HIV dan herpes, bacteria seumpama Chlamydia dan heliocobater, serta protozoa seperti giardia lamblia.
Paras kandungan antimikrobial fatty acids tersebut mungkin serendah 3-4% Namun apabila sesaorang ibu yang menyusukan anak mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, paras lauric acid dan capric acid akan bertambah dengan ketara dalam air susu mereka.
Mutakhir ini kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda. Bagi sesetengah ibu di beberapa negara, paras kandungan lauric acid dan capric acid didalam susu mereka boleh mencecah sekitar 21% (bagi lauric acid) dan 6% (bagi capric acid). Keadaan ini akan memberikan bayi mereka lebih perlindungan terhadap virus, bacteria dan protozoa. (lihat hasil kajian dalam The American Journal of Clinical Nutrition – diterbitkan pada tahun 1998).
Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.
Terdapat beberapa perakuan pengguna bahawa minyak kelapa dara membantu memudahkan mereka melahirkan anak dan dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin.

KUALITI SUSU IBU DAN MCFA

Susu yang kaya dengan MCFA sangat penting untuk petumbuhan dan perkembangan anak yang sehat. Atas alas an tersebut, MCFA ditambahkan pada kebanyakan susu atau makanan bayi. Bagaimanapun, asam lemak ini tidak persis sama dengan yang ditemukan secara alami pada air susu ibu. Pada satu satu ketika para pengeluar susu akan menggunakan minyak kelapa atau minyak kernel sawit asli. Namun minyak medium-chain triglycerides (minyak MCT) digunakan pada beberapa produk susu kerana minyak MCT merupakan produk industri yang mengandung 75 peratus asid kaprilat dan 25 peratus asid kaprat dengan sedikit asid lauric dan MCFA sebagai antimicrobial paling penting. Perbandingan asam lauric dengan MCFA lain pada minyak kelapa adalah sama dengan pebandingan yang terdapat pada air susu ibu. Alasan MCT digunakan untuk mengganti minyak kelapa yang lebih mahal hanyalah kerana alasan ekonomi atau adanya perhatian pada kesehatan. Walaupun asid kaprilat dan asid kaprat itu baik, namun aia tidak sebaik asam laurat dan tidak sebagus kombinasi ketiganya, seperti yang terdapat secara alami.
Kalau kandungan asid lemak dan kualiti susu dapat diubah, maka bagaimana dengan air susu ibu. Air susu ibu tidak diragukan lagi sebagai pilihan makanan paling baik untuk bayi. Namum tidak semua air susu ibu sama kualitinya kerana ia banyak dipengaruhi oleh kesehatan ibu. Kalau ibu tidak makan bahan yang berkhasiat, tubuh akan mengambil dari jaringannya sendiri. Kalau ibu kekurangan bahan berkhasiat yang penting, maka susu yang dihasilkannya juga akan kurang. Sebaliknya kalau ibu makan makanan yang mengadungi racun (seperti asid lemak trans) susunya akan mengandung racun juga. Oleh itu makan makanan dengan bijak sangat penting bagi wanita yang hamil dan yang menyusui bayinya.
Kelenjar susu menghasilkan sedikit MCFA sebagai komponen utama pada air susu ibu. Hikmah mengapa MCFA ada didalam susu ibu adalah kerana sistem pencernaan bayi yang belum matang akan mudah menyerap dan menggunakannya. Ia memberi bahan berkhasiat dan tenaga terhadap bayi, yang diperlukannya untuk membesar dan berkembang dengan baik. MCFA juga mempunyai sifat antimikrobial yang memberikan perlindungan kepada bayi terhadap virus seperti HIV dan herpes, bakteria seperti Chlamydia dan H. Pyrolis, kulat seperti candida dan protozoa seperti giardia.
Penelitian pada binatang mahupun manusia telah menunjukkan bahwa MCFA menjadi komponen sangat penting dalam air susu ibu untuk pertumbuhan dan perkembangan keturunan dengan baik dan benar. Adalah diakui bahawa sememangnya terdapat perbezaan nyata diantara makanan yang mengandungi LCFA (minyak sayur) dengan makanan yang mengandungi MCFA (minyak kelapa) dalam kelangsungan hidup dan kadar pembesaran. Bayi yang ibunya menerima MCFA membesar lebih cepat, lebih sehat dan mempunyai kadar kelangsungan hidup sebesar 68 peratus berbanding dengan 32 peratus. Hal ini berlaku terutama bagi bayi yang lahir kekurangan berat badan.
Terakhir satu kajian yang melibatkan seramai 46 bayi yang dilahirkan dengan berat badan yang sangat rendah, mengesahkan bahawa minyak kelapa apabila ditambahkan pada makanan mereka mendapati mereka mendapat tambahan berat badan dengan kadar lebih cepat. Yang menakjubkan penambahan berat badan adalah dihubung-kaitkan dengan pertumbuhan fisik bukan kadar penyimpanan lemak. Kesimpulannya dengan mengkonsumsi minyak kelapa dalam makanan mereka bayi, berat badan mereka bertambah lebih cepat dan mereka mampu mencernanya dengan baik. Sedangkan minyak sayur akan hanya melalui saluran pencernaan tanpa dapat dicerna yang akhirnya sehingga tidak dapat memenuhi keperluan zat yang diperlukan untuk perkembangan. MCFA tidak hanya memudahkan bayi menyerap lemak yang diperlukankan namun ia juga memperbaiki penyerapan vitamin, mineral dan protein yang boleh dilarutkan oleh lemak.
Lemak pada air susu ibu mempunyai komposisi asid lemak yang unik. Komponen utamanya adalah lemak jenuh, yang terdiri sekitar 45-50 peratus kandungan lemak total. Lemak lain yang paling banyak adalah mono-takjenuh yang menyusun sekiktar 35 peratus lemak susu. Lemak poli-takjenuh terdiri hanya 15–20 peratus dari lemak total. Lemak jenuh pada air susu ibu berada dalam bentuk MCFA. Sayangnya, banyak ibu yang hanya menghasilkan sedikit air susunya, sehingga dapat menimbulkan kesan yang tidak baik pada kesehatan anak.
Kalau air susu tidak mengandung cukup MCFA, bayi biasanya menderita kekurangan zat dan menjadi rentan terhadap penyakit menular. Maka air susu ibu harus mengandung sebanyak MCFA yang dihasilkan oleh alam. Hal ini dapat dilakukan dengan diberi banyak makanan yang mengandungi MCFA. Ibu yang menyusui akan menghasilkan susu yang kaya dengan bahan zat yang dapat meningkatkan kesehatan. Kalau susu lembu dan produk hasilan dari susu lainnya hanya mengandung sedikit MCFA, makanan yang paling kaya dengan MCFA adalah minyak tropika, terutama sekali minyak kelapa.
Asam lemak sebagai antimikrobial adalah cukup rendah, hanya sekitar 3 peratus, namun apabila ibu yang menyusui memakan produk kelapa seperti kelapa parut, santan, minyak kelapa dan lain-lain maka kandungan MCFA dalam susu akan meningkatg secara signifikan. Misalnya, memakan 40 gram (sekitar 3 sendok makan) minyak kelapa setiap kali makan secara teratur dapat menambah asid laurat pada ibu yang menyusui dari 3.9 % sampai 9.6 % setelah 14 jam. Kandungan asid kaprilat dan asid kaprat juga bertambah. “Ini memberikan manfaat penting”; kata Mary G, Enig, Ph.D, seorang ahli ilmu kimia lipid dan Fellow of the American College of Nutrition, “Air susu telah meningkatkan jumlah antimicrobial pelindung asid laurat dan asid kaprat, yang memberikan perlindungan lebih besar terhadap bayinya. “Kalau ibu mengkonsumsi minyak kelapa setiap hari pada saat menyusui, kandungan MCFAnya akan lebih besar. Persiapan ibu sebaiknya dimulai sebelum bayi dilahirkan. Wanita hamil menyimpan lemak yang selanjutnya akan digunakan untuk menghasilkan susu. Setelah bayi dilahirkan asid lemak yang disimpan di dalam tubuh ibu dan juga dari makanan harian akan digunakan dalam produksi susu. Kalau ibu terus mengambil MCFA dengan banyaknya, terutama asid laurat dan asid kaprat (dua bentuk MCFA (sebagai antimicrobial), maka susunya akan memberi manfaat maksima terhadap bayinya.
Kalau ibu tidak mengambil makanan yang mengandungi MCFA dan tidak makan pada saat menyusui, maka kelenjar susu hanya akan mampu menghasilkan sekitar 3% asid laurat dan 1% asid kaprat. Akibatnya bayi akan kehilangan nutrisi dan juga perlindungan antimikrobial.

APA KATA PAKAR


Kenyataan Pakar

PAKAR I

6 perkara di mana kulit anda akan benar-benar kelihatan Muda

1-Kawal dari pendedahan cahaya matahari yang berlebihan.
2-Elakkan dari amalan ‘Diet Yo-Yo’.
3-Penggunaan minyak kelapa dara.
Penggunaan minyak kelapa dara sebagai losyen adalah kaedah yang ideal untuk mengembalikan keremajaan kulit anda. Ia bukan sahaja menghalang pembentukan radikal bebas yang membinasakan, serta bertindak melindungi dari tindakbalas radikal bebas tersebut malah ia juga mampu mengekalkan kulit dari membentuk jeragat dan masalah kulit lain yang disebabkan oleh factor penuaan dan pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari.
Minyak kelapa dara mampu mengekalkan tisu ‘connective’ kulit menjadi kuat dan lembut, dimana ia membantu menghalang kulit dari kendur dan berkedut. Dalam keadaan tertentu ia mampu memulihkan kulit yang rosak atau kulit yang dijangkiti penyakit.
Minyak kelapa dara bukan sahaja memberikan kelegaan sementara kepada kulit, tetapi ia juga membantu memulihkan dan memperbaiki kulit, dan ini tidak dapat dilakukan oleh sebarang jenis losyen. Ia berperanan mengembalikan keremajaan pada kulit anda dengan menanggalkan sel-sel luaran kulit yang mati. Minyak kelapa dara akan meresap jauh hingga ke lapisan bawah kulit dan akan menguatkan lapisan tisu berkenaan. Akhirnya kulit anda akan menjadi lembut serta sihat ‘bercahaya’.
Jika anda inginkan kesan pemulihan maksima, anda perlu memilih minyak yang benar-benar berkualiti, bebas dari sebarang bahan kimia, tidak dinyah warna serta tidak terhidrogen. Kesemuanya ini terdapat dalam minyak kelapa dara.
4-Rehatkan otot-otot muka anda.
5-Pengambilan Omega-3 yang banyak.
6-Elakkan merokok.
Dr Joseph Mercola
(pengarang Total Health Program)
dan Rachael Droege
PAKAR II
Minyak kelapa adalah makanan penting yang bermanfaat bagi abad ke 21. Dengan terdapatnya maklumat klinikal dan saintifik tentang sifat-sifat antimikrobialnya yang menyihatkan dalam minyak kelapa dara secara khusus dan minyak kelapa secara umum, menjadikannya sangat menarik.
Prof.Dr.Mary G.Enig Director, Nutritional Science Division,
Enig Associates, Inc. 11120 New Hampshire Avenue
500 Silver Spring, MD 20904-2633 U.S.
PAKAR III
“Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”.
Dr. Bruce Fife (Doctor Naturopati – USA)
PAKAR IV
Minyak kelapa dara mempunyai sifat-sifat anti virus, anti bacteria, anti kulat dan anti parasit semulajadi yang membantu mengawal berbagai penyakit”.
Dr. John J. Kabara (Universiti Michigan –USA)
PAKAR V
“Minyak kelapa dara berdiri gagah sebagai minyak yang paling menyihatkan yang boleh anda gunakan. Ia mengandungi selautan khasiat kesihatan serta khazanah penyelidakan yang benar-benar berharga. Saya sesungguhnya sangat inginkan agar anda menjadikan minyak kelapa dara sebagai sebahagian daripada pelan harian pemakanan anda”.
Dr. Mark Atkinson, Holistic Medical Physician
MBBS Bsc (Hons) FRIPHH FCMA BETD SAC DIP
(Clinical Nutrition)
PAKAR VI
“Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”.
Dr. Bruce Fife (Doctor Naturopati – USA)

KELEBIHAN VCO


Kelebihan Minyak Kelapa Dara.


1-Menyerupai lemak susu ibu.
2-Bagi ibu-ibu menyusukan anak, yang mengambil minyak kelapa dara sebagai sebahagian dari pemakanannya akan mendapati paras lauric asid dan capric asid bertambah secara ketara. (lihat keterangan terperinci dalam tajuk Kesan Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Ibu-ibu Yang Menysukan Anak)
3-Anti Oksida (Mencegah atau melambatkan cell mati)
4-Antivirus dan antibaktera.
Lauric asid dalam minyak kelapa dara adalah 'medium chain fatty asid' yang mempunyai tambahan fungsi yang amat berguna untuk membentuk monolaurin didalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal. Monoglyceride yang digunakan oleh tubuh manusia atau haiwan berperanan memusnahkan lapisan atau kelongsong lipid pada virus, seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Setengah kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial.

Tindakan antiviral yang dikaitkan dengan monolaurin ialah ia mampu mencairkan lapisan lipid dan phospholipid pada kelongsong atau envelope virus yang menyebabkan kerosakan pada envelope virus berkenaan. Secara mudah, fatty asid dan monoglycerides menghasilkan kesan pemusnahan ialah dengan menghancurkan dua lapisan plasma membrane pada organism berkenaan.

Dari beberapa kajian dan penyelidikan mutakhir ini, telah membuktikan bahawa kesan antimikrobial monolaurin adalah berhubung kait dengan gangguan terhadap sebarang isyarat ke atas mekanisma cell organisma berkenaan untuk replikasi (replication)

Jadual jenis-jenis "Lipid Coated Viruses".

Jenis Deskripsi

Virus Human immunodeficiency virus HIV-1 or HIV+
Virus Herpes simplex virus-1 (HSV-1)
Virus Herpes simplex virus-2 (HSV-2)
Virus Herpes viridae (all)
Virus Human lymphotropic viruses (type 1)
Virus Vesicular stomatitis virus (VSV)
Virus Visna virus
Virus Cytomegaloviru
Virus Epstein-Barr virus
Virus Influenza virus
Virus Leukemia virus
Virus Pneumonovirus
Virus Sarcoma virus
Virus Syncytial virus
Virus Rubeola virus

Jadual jenis-jenis Lipid Coated Bacteria

Jenis Dekripsi
Bacterium Listeria monocytogenes
Bacterium Helicobacter pylori (gram negative)
Bacterium Hemophilus influenzae (gram negative)

5-Meningkatkan Metabolisma tubuh manusia
6- Dikelaskan sebagai functional food.
Sebagai functional food, (functional food telah didefinasikan pada An ILSI NORTH AMERICA SPECIAL CONFERENCE) bererti ia adalah makanan yang membekalkan komponen untuk kesihatan mengatasi komponen untuk tenaga. Adalah dianggarkan sekitar 50 peratus kandungan fatty asid didalam minyak kelapa dara adalah terdiri dari lauric asid, dan 6 hingga 7 peratus kandungannya lagi adalah terdiri dari capric asid.
Lauric asid adalah 'medium chain fatty asid' yang mempunyai tambahan fungsi yang amat berguna untuk membentuk monolaurin didalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal monoglyceride yang digunakan oleh tubuh manusia atau haiwan untuk memusnahkan lapisan atau kelongsong lipid pada virus, seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Setengah kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial.
Sementara capric asid adalah juga jenis 'medium chain fatty asid' yang juga mempunyai kelebihan fungsi yang sama bila ia membentuk sebagai monocaprin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monocaprin juga telah menunjukkan kesan keupayaan sebagai antiviral terhadap HIV dan ia masih lagi dalam proses uji kaji terhadap kesannya keatas herpes simplex dan keberkesanan antibakterianya terhadap chlamydia. (Reuters, London June 29,1999).
Dr. Halldor Thormar, ahli sains Icelandic, telah membuktikan bahawa monolaurin yang berasal dari minyak kelapa dara , dapad membunuh virus jenis 'lipid coated DNA dan RNA, termasuk HIV dan virus herpes dan juga mikroorganism lain termasuk bakteria jenis gram positive. Ketika ini Dr. Halldor Thormar dan pasukannya merancang untuk meneruskan ujian fungsi serta kesan monocaprin terhadap chlamydia dan virus herpes simplex.

BIOASLI.COM


45 % hingga 55% kandungan Lauric & Capric Asid
terdapat dalam Minyak Kelapa Dara ,Hebat....!

Kehebatan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Virgin Coconut Oil )


Tahukah anda , pokok kelapa yang mempunyai batang kuat dan mampu tumbuh tegak berdiri setinggi 100 kaki tanpa ranting yang hanya bergantung kepada akar rerambut untuk menahan beban yang berat dan tiupan angin kencang, sebenarnya mempunyai khasiat semulajadi yang tersembunyi , segagah pohonnya yang tahan lasak. Kebanyakan pokok kelapa hidup secara " Nactural Farming " tanpa menggunakan baja kimia, masih mampu mengeluarkan buah yang banyak. Pokok ini juga terkenal dengan jolokkan makin tua makin menjadi ,seperti kata pepatah "makin tua makin pekat dan banyak santannya''.

Definasi Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara bermaksud, minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa cukup matang melalui proses khas dengan tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat didalam buah kelapa tersebut.


Bagamana minyak kelapa Dara diproses?

Minyak Kelapa Dara BIO-ASLI dihasilkan secara organik melalui proses pementasi semulajadi dengan tidak menggunakan haba bagi memastikan struktur lemak / patty asid yang kaya dengan "lauric Oil " tidak rosak seperti standard yang ditetapkan.


Apakah proses pembuatan VCO Bio-Asli terjamin kualitinya ?

Bagi menjamin kualiti struktur MCF dan antioksiden dalam VCO tidak berubah serta hilang syarikat kami menggunakan teknik khas hasil dari pengabungan , pengubahsuaian dan idea ciptaan kami sendiri dalam proses penghasilan VCO. Oleh itu proses penghasilan VCO Bio-Asli tidak menggunkan enzim ( merosakan ikatan lipoprotein), pemanasan berperingkat (menghilangkan antioksiden) dan pemangkin asid (menguraikan ikatan MCF). Manakala proses pegasingan air dalam minyak tidak menggunakan mesin pemanasan berperingkat yang mana proses ini akan menghilangkan antioksiden. Bio-Asli dihasilkan dengan teknik 100% permentasi ( tiada pemanasan, tiada pemangkin kimia dan tiada enzim pemangkin). Manakala proses pengasingan air mengunakan teknik graviti & hidrodinamik dirawat sehingga 0.1 maikron yang dijamin bebas dari segala kotoran.